• Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Nieuwsbrief
  • Homepage

Fado e Festa

1 maart 2013

Het is zover: Fado e Festa gaat naar de drukker! De afgelopen maand ben ik niet alleen bezig geweest met de laatste hoofdstukken van mijn nieuwe thriller Morgen ben ik weer thuis, dat ik onlangs heb ingeleverd, maar ook met de vele drukproeven voor het reisboek over Portugal.

Het was even wennen om niet alleen over tekst maar ook over beeld te moeten beslissen. Je gooit die foto’s er natuurlijk niet in alsof het een digitaal vakantiealbum is, maar je wilt woord en beeld harmonieus bij elkaar plaatsen.

Dat leverde een enorm geschuif en gepuzzel op. Beslissingen die de vormgever nam, waren niet altijd wat wij in gedachten hadden, en wat wij wilden kon niet altijd omdat we dan met de pagina’s niet uitkwamen.

Kortom, een hoop gedoe, maar we zijn klaar! Al die losse vellen die wekenlang onze keukentafel hebben bedekt, worden vandaag gebonden tot een prachtig boek dat 28 maart in de winkel ligt.

En om dat te vieren, en promoten natuurlijk, bezoeken we in april en mei boekhandels door het hele land om met belangstellenden het glas te heffen (met Portugese wijn natuurlijk) en het boek te signeren. Een aantal boekhandelaren gaat er echt werk van maken met wijn, hapjes en een fadozanger.

Dus wie zin heeft in een Portugees feestje, houd mijn agenda in de gaten en misschien proosten we binnenkort met elkaar!

Blogs