Wij zijn de Bickers! ligt nu in de boekhandel!

Op vrijdag 8 februari is Wij zijn de Bickers!, het eerste non-fictie boek van Simone van der Vlugt verschenen. Het eerste exemplaar werd tijdens de presentatie in ontvangst genomen door Geert Mak, die lovende woorden sprak over het boek.

Wij zijn de Bickers! vertelt het meeslepende verhaal van de Amsterdamse regentenfamilie Bicker. We maken kennis met ze in de zestiende eeuw, als ze hun positie in de stadselite innemen, en volgen ze naar de zeventiende eeuw, als ze op het toppunt van hun macht komen. Zowel de familie als de stad Amsterdam heeft in de Gouden Eeuw een belangrijke stempel op de geschiedenis gedrukt. Ook de periode na die glorietijd maken we met de familie mee, via Wendela Bicker, de vrouw van Johan de Witt, die in een woelige tijd leefde.

De grote gebeurtenissen in de geschiedenis worden afgewisseld door de beschrijving van feesten, kleding, geboorten, liefde en vriendschap, die een kleurrijk en invoelbaar beeld schetsen van het leven in die tijd, zoals alleen Simone van der Vlugt dat kan.